Battle Royale -pelit
Pelivalikoimamme - Battle Royale
Ensimmäisenä kentällä, viimeisenä kentällä
Victory Royalen tai Chicken Dinnerin voittaminen GLHF:lla ei jää kiinni tietokoneiden laadusta. Kaikki tietokoneemme on varustettu Intel i7 8700k prosessoreilla, Asus Strix GTX1080-näytönohjaimilla sekä 144hz BENQ:n näytöillä. Pelit pyörivät siis korkeilla FPS-lukemilla korkeimmillakin grafiikka-asetuksilla, eikä frägääminen jää kiinni näytön hitaudesta. Hiiriksi, näppäimistöiksi sekä kuulokkeiksi olemme hankkineet Logitechin parhaimmistoa. Voit myös tuoda omat oheislaitteet mukana, jos peli kulkee niillä paremmin!
Millaisia Battle Royale -pelit ovat?
Battle Royale, eli BR, on edelleen todella kuuma pelityyppi. Eikö nimi kuitenkaan sano mitään? Entäs pelit, kuten PUBG, H1Z1 tai vuoden 2018 ehdottomasti suosituin peli Fortnite? Tai jopa ”striimaajat” nimeltä ”Ninja” ”Shroud” tai ”Tfue”? Jommankumman kohdalla luultavasti jo jotkin kellot soivat, vähintään Fortniten keräämän positiivisen sekä negatiivisen julkisuuden, tai omien kokemusten myötä. Siitä lisää hieman myöhemmin erillisessä tekstissä, mennään kuitenkin vielä vähän syvemmälle tähän genreen.
Battle Royale on pelityyppi, joka on oikeastaan videopelien kukkulan kuningas. Yksinkertaisuudessaan viimeinen hengissä oleva pelaaja/joukkue voittaa ottelun. Yleensä pelit alkavat todella massiivisesta tilanteesta, jossa jopa 150 pelaajaa päätyy tavalla tai toisella yhdelle alueelle (esim. Fortnitessa hypätään lentokoneesta saarelle, PUBG:ssa on sama meininki.) Pelityyppi on saanut innoituksensa japanilaisesta vuonna 2000 ilmestyneestä elokuvasta, yllättäen nimeltään ”Battle Royale”, jossa joukko opiskelijoita lähetetään saarelle samalla meiningillä kuin edellä mainituissa peleissä. Myös 2010-luvulla suositussa kirja- ja elokuvasarjassa ”Nälkäpeli” (Hunger Games) elokuvan hahmot joutuvat samanlaiseen eloonjäämiskamppailuun.
Pelaajat lähetetään yleensä taisteluun aluksi ilman minkäänlaista varustusta. Pelaajat löytävät varusteensa sattumanvaraisesti kentältä ja keräävät niitä pelin edetessä, tarkoituksenaan hankkia itselleen riittävän kattava asevalikoima, suojavarustus, oheistarvikkeita kuten ensiaputarvikkeita ja mm. H1Z1:n sekä Fortniten kohdalla myös resursseja, joilla rakentaa. Pelin edetessä on myös yleistä, että kentälle tippuu ennalta määrittelemättömiin paikkoihin ns. ”air droppeja” eli ilmasta tippuvia yllätyslaatikoita, joista löytyy yleensä pelaajien kovasti haluamia tavaroita. Näiden droppien luona on siis odotettavissa kovaa taistelua, aina kun niitä ilmestyy kentälle.
Nopeatempoisille BR-peleille on myös yhteistä, että pelattava kenttä pienenee ajan myötä. Aluksi alue on melko suuri, jolloin pelaajien yhteentörmäykset ovat suhteellisen harvinaisia suosituimpien alueiden ulkopuolella. Kenttä pienenee aika-ajoin, aluksi hieman hitaammin ja loppua kohden nopeammin, jotta pelaajat kohtaisivat toisensa ja peli etenisi mahdollisimman sujuvasti. Pelialueen pienenemisestä ilmoitetaan usein sekä näytölle ilmestyvällä ilmoituksella että kartassa, johon pienennetty pelialue on merkitty selkeästi. Pienentymisen jälkeen ulkopuolelle jäänyt alue ei yleensä katoa mihinkään, vaan se aiheuttaa vahinkoa sinne jääneelle pelaajalle, joka johtaa lopulta kuolemaan ja pelin päättymiseen.
Battle Royale -pelit nähtiin varsinkin aluksi suuren yleisön silmissä enemmän ”vain” hupina ja ajanviettona kuin kilpailullisena elektronisena urheiluna. Viimeisen reilun vuoden aikana pelikehittäjät, eritysesti PUBG:n sekä Fortniten osalta, ovat kehittäneet peliä ja parantaneet alkutaipaleella olleita ongelmia niin, että pelit ovat nyt turnauskelpoisempia. Fortniten kehittäjä Epic Games on luvannut rahoittaa Fortnite-turnauksia vuosina 2018-2019 100 000 000 000 (kyllä, sadalla MILJOONALLA) dollarilla, joten ison luokan turnauksia on tiedossa etenevissä määrin.